1malaysia rabbit show caya lerrr...(tolong promote)

| 0 ulasan | Selasa, 25 Mei 2010


1malaysia rabbit.. maklumat lajut ada dlm fb so aku post kan link dia
peraturan2 ada dlm link nie sila layari
maju lah sukan utk negara opss silap maju lah rabbit utk negara(selogan dr jebitrabbitry)

for sale

| 2 ulasan | Ahad, 16 Mei 2010

sorry kwn2 sy terpaksa post kan rabbit nie utk di jual sbb owner baru dia tak datang2 ambik..mula2 compem nak ambik ..hari tu beria2 nak ..lepas sy call dia tak jawap2 hmm nasib badan...

lop ear color hitam (sold out)
jantan rm120

arnab ku

| 0 ulasan | Rabu, 12 Mei 2010

video

info arnab

| 0 ulasan |

Arnab atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai Rabbit merupakan sejenis mamalia kecil yang comel. Nama saintifik arnab adalahOryctolagus spp.
Arnab adalah benda hidup dari alam haiwan filum kordata dalam kelas mamalia dalam order lagomorpha. Arnab adalah haiwan maun yang makanan utamanya adalah tumbuh-tumbuhan. Perbezaan antara arnab dengan tikus adalah arnab mempunyai gigi pemotong kedua (incisors) dibahagian rahang atas. Struktur tengkorak arnab lebih ringan, mempunyai lubang hidung berbentuk liang memanjang, dan ekor yang kontot dan bulat.
Arnab sering diburu oleh haiwan pemangsa atau maging, oleh itu arnab mempunyai kelebihan cepat membiak. Sebagai haiwan mamalia, arnab berdarah panas, membiak dengan melahirkan anak. Arnab menjaga dan menyusukan anak.
Arnab mempunyai telinga yang panjang yang bertindak sebagai penyisih haba, dan juga deria pendengaran yang kuat untuk membantu arnab mengesan musuh. Selain itu, untuk melarikan diri daripada haiwan pemangsa, arnab mampu bergerak laju dengan cara melompat. Arnab boleh di dapati di pelbagai kawasan dan iklim, dari kawasan tundra, suhu sederhana, tropika, dan juga di kawasan gurun.
Antara spesies arnab yang terdapat di dunia ini adalah :-



Arnab Gunung Berapi atau nama Inggerisnya "Volcano rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Romerolagus diazi

Arnab Perang atau nama Inggerisnya "Brown rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus europaeus

Arnab Pygmy atau nama Inggerisnya "Pygmy rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Brachylagus idahoensis

Pika Amerika Utara atau nama Inggerisnya "North American Pika" dari keluarga Ochotonidae, nama sainsnya Ochonotona princeps

Arnab Gunung atau nama Inggerisnya "Mountain hare" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus timidus

Arnab Jack Ekor Hitam atau nama Inggerisnya "Black-tailed Jackrabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus californicus

Arnab Eropah atau nama Inggerisnya "European rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Orytolagus cuniculus

Arnab Ekor Kapas Timur atau nama Inggerisnya "Eastern cottontail" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Brachylagus floridanus
Arnab Jack Ekor Hitam atau nama Inggerisnya "Black-tailed Jackrabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus californicus

Arnab Artik atau nama Inggerisnya "Arctic hare" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus arcticus
Arnab Amami atau nama Inggerisnya "Amami rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Pentalagus furnessi
(nie semua arnab liar...so kalau nak bela paham2 sendiri..jgn jabataan perhaiwanan serbu umah sudah...hihihi)

pic jer....dah tak tau nak tulis apa

| 3 ulasan | Selasa, 11 Mei 2010










aku dah tak der modal nak tulis... sbb banyak benda dlm kepala aku dah jadi blur..so aku post gambar jer...ihihihih

doe broken chestnut dah pandai..

| 0 ulasan | Jumaat, 7 Mei 2010



doe (broken chestnut)
sekarang dah pandai posing bila aku nak tangkap gambar dia..dulu malu2 kucing...sekarang memang jinak lah..kalau gie jenguk dia mesti dia nak suruh aku gosok kepala dia...hihihi best2

habis.....

| 1 ulasan | Rabu, 5 Mei 2010

ok sedara dan saudari....lop ear pun habis....siapa yg tak sempat tu sy mintak maaf banyak...tunggu plak baka hl sy beranak lagi 2-3 bulan lagi...k...terima kasih..

the last call lop ear...for sale...murah2

| 1 ulasan |

color black jantan (sold out)
rm120
umur 2bulan lebih

color broken brown jantan (sold out)
rm120
umur 2 bulan lebih
cepat2...sapa dapat dia punya...