yg akan dijual....

| 2 ulasan | Selasa, 19 Januari 2010



Code no for:(MRM for MALE)
(MRF for FEMALE)


belum masa lagi utk dijual sbb still menyusu ngan ibu umur dlm 2 bulan baru blih jual :P

new member miepeatyrabbitry...

| 0 ulasan |



umur batu 1 bulan...telinga baru sebelah jer jatuh ngan sempurna..

tingal dua beradik jer.......

| 0 ulasan |

hajat ku tak kesampaian baby nie mati di sebab kan cirit berit..dia mempunyai bulu yg panjang dan munpunyai rupa yg cantik..tapi tak per tuhan lagi sayang si kecil nie...sekarang tinggal 7 ekor baby rabbit jer..harap2 tak ikut jerjak si kecil nie

mengenali jantina

| 1 ulasan |

Jantina Jantan


Jantina betina



Jantina arnab boleh dikenalpasti semenjak umur 7 hari..Ia boleh dilakukan dgn memeriksa bonjolan pada organ kelaminnya..Anak arnab jantan mempunyai bonjolan yg pjg dan bulat dgn lekuk bulat ditengah..Anak arnab betina pula mempunyai bonjolan yg lebih pendek dan dibahagian tengah terdapat celah(vulva) yg memanjang.
(aku copy paste dari blog jebitrabbitry.blogspot.com)



si anak......

| 2 ulasan | Jumaat, 8 Januari 2010


nie si ibu kepada 1st group tu

"sebok jer tuan aku nie asik nak tangkap gambar jer"


rasa bulatnya lah muka dia



telinga dah nak start jatuh baru 19hari umur baby nie




yg nie paling aku geram...


nie 1st group umur baru19 hari



yg nie 2st group umur baru 12 hari tu


oat organic blih memberi banyak susu utk si ibu

| 0 ulasan |

oat organic nie blih bagi susu banyak kepada si ibu...apa bila si ibu baru lahirkan anak..kita dah blih start kasi kepada si ibu,letak kan pellet ngan oat dlm bekas mkn berhasingan.berikan oat sampai lah baby putus susu......oat yg sy pakai nie elok jgn guna oat yg ada perisa lak..bolih di dapati di tesco atau setengah2 kedai runcit.

menyusu cara manual...member2 yg ajar aku..

| 0 ulasan |

Cara2 nie bekesan...hati kita pun senang, tapi digalak kan kepada pertenak2 kecil cam saya jumlah kematian susah belaku ..tak sesuai utk pertenak besar..sbb bolih jadi gila..sbb telalu banyak baby rabbit tu nak susu kan cara manual.mula masuk kan ibu rabbit tu dlm bakul bawang atau nestbox.umpan lah apa2 makanan yg dia suka...atau belai dia...bila tengah leka ambik baby tu letak bawah perut si ibu..apabila si anak tengah isap susu..tangan mesti pegang pungung si ibu supaya si ibu tu senyap dan tangan lagi satu tuk kawal kepala atau usap2 kan kepala si ibu supaya tak gigi si anak..tapi pada awal minggu jer..bila lama kelamaan si ibu ok nak2 bila umur baby tu 2 minggu si ibu blih jadi manja kepada si anak..dlm 2 minggu dah blih kasi mak dia jaga so try lah...sy dah try ada bila lagi...
cara nie bolih menyenang kan hati sbb tak ragu2 anak dapat susu ker tak..

dah balik umah dah....umur 2 weeks

| 0 ulasan | Sabtu, 2 Januari 2010

semua dah di bawa pulang ke kampung halaman blk...

halo...ha

setelah 2 minggu dijaga oleh En Ameer..sekarang turn sy lak jaga baby2 nie,apa2 pun sy mengucap ribuan terima kasih kepada En Ameer sudi membantu sy.so anak2 nie sy dah letakkan kembali kepada ibunya .Alhamdullilah ibunya menjaga dengan baik nya..


my doe

| 0 ulasan | Jumaat, 1 Januari 2010

hotot

amber color (long hair)




my buck...

| 0 ulasan |

HL PET QUALITY

color black otter


hari ke5....

| 0 ulasan |

nyeyak nya

bulu pun dah kelihatan jelas..

allhamdullilah ..baby lop sihat...masuk hari ke5.sy beri susu 3 kali sehari...pagi,petang lepas balik keja dan malam sebelum nak tido..dgn cara nie memang bagus ,ia membolih kan tumbesar baby2 cepat...