dua minggu dah....

| 4 ulasan | Jumaat, 19 November 2010


alhamdullilah ...baby2 hl sihat membesar...,mcm2 color ada.adabl ack,broken chestnut ,broken black dan otter ...tak sabar lah pulak nak tengok membesar lg

5 ekor baby HL yeeehooo...

| 1 ulasan | Ahad, 7 November 2010

tak sangka semlm HL aku beranak 5 ekor ...gambar nanti aku kan post...sbb tak sempat nak ambik gambar...penuh balik lah sangkar aku kalau semua nya hidup ngan selamat Amin.....

gambar baby sulong HL aku...

| 3 ulasan | Sabtu, 23 Oktober 2010




doe

broken black

umur 26hari

hai nie anak HL aku ,mula2 ingat kan color dia broken chestnut rupa nya broken black mukin ikut datuk dia ko...hihih ok layan...

hasil penkongsian hidup..;)

| 0 ulasan | Isnin, 20 September 2010

=


doe
+


buck


sebenarnya 2ekor baby tapi seekor tu dah kena ngap ngan mak dia...huhuh




for sale.....lop ear doe 6month plus..

| 1 ulasan |

doe
broken brown
6 month plus
rm250(nego) (sold out)
owner lama hangat2 taik ayam..hihhii dia mintak tolong aku jual kan
sapa nak bolih call aku tq

nak jadi kan cita...HL dah beranak....

| 0 ulasan | Ahad, 19 September 2010

a`kum...kwn...1st sekali sy nak ucap selamat hari raya maaf zahir & batin...sory lah lambat wish...kat korg..sbb sebok ngan bisnes baju pompuan tu yg tak update2 blog tu...hari nie HL aku dah beranak 2ekor tapi seekor telah di kekah oleh mak dia...munkin mati kesejuk kan..seekor sangkut dekat cage sbb mak dia tak beranak dlm nesbox ...sebaik seekor tu hidup...yg mati tu color kegemaran aku ada color2 otter...yg lagi satu tu tak pasti sama ada broken black atau broken chestnut agouti...tapi aku rasa broken chestnut agouti ...dr apa aku baca tentang cotting2 holland lop tu...apa2 pun nanti aku load gambar bila aku tak bz nanti...n lagi satu sy ada seekor LOP EAR betina nak jual (bukan aku nya)member aku suruh jual ...gambar nanti aku ambik....issh bz sunguh ...ok wasalam

dah besah dah dia

| 1 ulasan | Sabtu, 19 Jun 2010

my doe

hai member2...sy sekarang nie agak bz...setup butik baju...tu yg tak update...hl pun belum beranak lagi...n next month insyallah...2 buck HL baru akan masuk ke rabbitry sy...tunggu...n sian HL aku sekarang ..next month seekor tu nak kena togel kan bulu dia...sbb agak serabut...mintak2 bulan depan sy senang...sbb sy dah berhenti keja tetap...nak tumpukan bisnes yg baru nak jalan...so ada lah banyak masa jaga rabbit n nak update blog cam biasa.....

1malaysia rabbit show caya lerrr...(tolong promote)

| 0 ulasan | Selasa, 25 Mei 2010


1malaysia rabbit.. maklumat lajut ada dlm fb so aku post kan link dia
peraturan2 ada dlm link nie sila layari
maju lah sukan utk negara opss silap maju lah rabbit utk negara(selogan dr jebitrabbitry)

for sale

| 2 ulasan | Ahad, 16 Mei 2010

sorry kwn2 sy terpaksa post kan rabbit nie utk di jual sbb owner baru dia tak datang2 ambik..mula2 compem nak ambik ..hari tu beria2 nak ..lepas sy call dia tak jawap2 hmm nasib badan...

lop ear color hitam (sold out)
jantan rm120

arnab ku

| 0 ulasan | Rabu, 12 Mei 2010

info arnab

| 0 ulasan |

Arnab atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai Rabbit merupakan sejenis mamalia kecil yang comel. Nama saintifik arnab adalahOryctolagus spp.
Arnab adalah benda hidup dari alam haiwan filum kordata dalam kelas mamalia dalam order lagomorpha. Arnab adalah haiwan maun yang makanan utamanya adalah tumbuh-tumbuhan. Perbezaan antara arnab dengan tikus adalah arnab mempunyai gigi pemotong kedua (incisors) dibahagian rahang atas. Struktur tengkorak arnab lebih ringan, mempunyai lubang hidung berbentuk liang memanjang, dan ekor yang kontot dan bulat.
Arnab sering diburu oleh haiwan pemangsa atau maging, oleh itu arnab mempunyai kelebihan cepat membiak. Sebagai haiwan mamalia, arnab berdarah panas, membiak dengan melahirkan anak. Arnab menjaga dan menyusukan anak.
Arnab mempunyai telinga yang panjang yang bertindak sebagai penyisih haba, dan juga deria pendengaran yang kuat untuk membantu arnab mengesan musuh. Selain itu, untuk melarikan diri daripada haiwan pemangsa, arnab mampu bergerak laju dengan cara melompat. Arnab boleh di dapati di pelbagai kawasan dan iklim, dari kawasan tundra, suhu sederhana, tropika, dan juga di kawasan gurun.
Antara spesies arnab yang terdapat di dunia ini adalah :-



Arnab Gunung Berapi atau nama Inggerisnya "Volcano rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Romerolagus diazi

Arnab Perang atau nama Inggerisnya "Brown rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus europaeus

Arnab Pygmy atau nama Inggerisnya "Pygmy rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Brachylagus idahoensis

Pika Amerika Utara atau nama Inggerisnya "North American Pika" dari keluarga Ochotonidae, nama sainsnya Ochonotona princeps

Arnab Gunung atau nama Inggerisnya "Mountain hare" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus timidus

Arnab Jack Ekor Hitam atau nama Inggerisnya "Black-tailed Jackrabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus californicus

Arnab Eropah atau nama Inggerisnya "European rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Orytolagus cuniculus

Arnab Ekor Kapas Timur atau nama Inggerisnya "Eastern cottontail" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Brachylagus floridanus
Arnab Jack Ekor Hitam atau nama Inggerisnya "Black-tailed Jackrabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus californicus

Arnab Artik atau nama Inggerisnya "Arctic hare" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Lepus arcticus
Arnab Amami atau nama Inggerisnya "Amami rabbit" dari keluarga Leporidae, nama sainsnya Pentalagus furnessi
(nie semua arnab liar...so kalau nak bela paham2 sendiri..jgn jabataan perhaiwanan serbu umah sudah...hihihi)

pic jer....dah tak tau nak tulis apa

| 3 ulasan | Selasa, 11 Mei 2010










aku dah tak der modal nak tulis... sbb banyak benda dlm kepala aku dah jadi blur..so aku post gambar jer...ihihihih

doe broken chestnut dah pandai..

| 0 ulasan | Jumaat, 7 Mei 2010



doe (broken chestnut)
sekarang dah pandai posing bila aku nak tangkap gambar dia..dulu malu2 kucing...sekarang memang jinak lah..kalau gie jenguk dia mesti dia nak suruh aku gosok kepala dia...hihihi best2

habis.....

| 1 ulasan | Rabu, 5 Mei 2010

ok sedara dan saudari....lop ear pun habis....siapa yg tak sempat tu sy mintak maaf banyak...tunggu plak baka hl sy beranak lagi 2-3 bulan lagi...k...terima kasih..

the last call lop ear...for sale...murah2

| 1 ulasan |

color black jantan (sold out)
rm120
umur 2bulan lebih

color broken brown jantan (sold out)
rm120
umur 2 bulan lebih
cepat2...sapa dapat dia punya...

lama dah tak update daa...

| 0 ulasan | Khamis, 29 April 2010

kepada rakan2 sekalian ....sorry sbb tak update..blog...coz sy agak bz sekarang.banyak keja2 bertimbun kat opis...so bila free nanti sy akan update2 blog sy k ....t.kasih

for sale... lop ear

| 0 ulasan | Jumaat, 16 April 2010

( sold out)

broken brown (SOLD OUT)
dua2 jantan
umur 2bulan
harga rm170 seekor
satu color solid tort n broken brown

HL ku

| 0 ulasan | Khamis, 15 April 2010

yg nie doe baru jer aku ambik minggu lepas lambat aku post sbb banyak keja kat opis..

paling susah nak kasi dia posing...susah tul..

hensem aku....sekarang dia king sbb dia seekor jer jantan..


hari tu aku post color dia black otter kan tapi sekarang lain color lak...
cam lilac otter pun ada gak,,,sapa2 blih bantu bantu hambar nie k...

bolih ker masuk show...hihihihi `jgn mimpi lah miepeaty'.....

maklum lah pakai camera digital yg lama nak beli slr belum ada duit lagi....tak ler

nie budak kecik...female...muka memang cantik cam pure bred...hihih puji arnab sendiri
nampak..

pipi kembang tu yg tak lih tahan tengok tu cam nak gigi jer....


cun tak... kalau nak kena tunggu lama sikit sbb umur baru 2bulan...hihihi


tengah makan bublegum..

tak sabar nak tengok dia membesar..

tengok ada tak sama ngan show quality hahahahha....`ko nie mimpi lah mie'...

so rabbit2 nie semua pet quality....tau ...tu jer aku mumpu buat masa nie...kalau ada rezeki...
teringin gak nak angkat pure bred...