kepada org yg suka huru-harakan blog2 org

| | Khamis, 11 Mac 2010

pagi2 dah buat aku mencarut....aku pun tak tau ler...apa yg dia tak puas hati...ada ker patut dia cakap aku nie bela rabbit tempat sempit n janji dapat duit....dah beranda aku kecik ,dia nak sponser ker sewa umah besar yg ada garden.... tapi tiap2 hari aku lepas dlm umah aku.....tak kan aku nak biar dlm rumah kot tak yah duduk dlm cage....kalau kita letak rabbit dlm cage tu apa citakan...sama gaklah dgn ruang yg sempit...janji rabbit2 aku tu sihat dan tak stress ..aku cari duit sbb nak cari rezeki..aku buat nie pun sbb ramai yg nak arnab dan harga berpatutan..org kurang burget pun blih beli arnab......dan menternak adalah digalak kan oleh org islam...kalau susah macam mana pun aku tak lah gie mencuri ker meragut ker..jual dadah kker..dan org2 mcm nie yg blih menjatuh kan rezeki org..n ada lagi satu...blog nie aku benci sangat2 dah lah jual rabbit pure breed mahal lak tu....di mandul kan..lah pulak...sbb dia jer blih control market purebreed dia ...tu bukan cari duit ker....yg baru2 nie aku dgr kalau nak beli arnab dia tu kena ada contrac lah pulak nak beli arnab kena beli mknan dia sekali pulak tu utk tempoh2 tertentu..tu bukan cari duit lagi ker..n aku tak suka tengok haiwan yg di mandul kan..cuba kita dimandul kan... apa kita rasa sama gaklah ngan haiwan...kepada org yg suka mengutuk blog2 org..tunjuk kan muka jgn pakai nick guest jer.kalau takut kasi potong jer ANU tu...kalau rasa diri ko tu betul...jgn bela binatang...lepas kan binatang ko dlm hutan ,jgn beli2 haiwan..kat kedai pets...boikotlah zoo negara diorg buat duit apa...kalau diri ko tu betul....buat lah semua tu aku nak tengok....

(moral....nak blame org kita kena blame diri kita sendiri dulu..tengok diri kita nie betul ker tak...)

2 ulasan:

Byzura Razali berkata...

sabar jelah u.bytw nak say thanks a lot coz ur entry pasal manual feeding.last month bila my rabbit betina beranak mmg klam kabut tak tau nak wat cam ne. kluar 5, 1 mati maybe kene pijak ngan maknye...nasib baik my hubby ingaytkan ai pasal ur bloh. cecepat bukak and guna that method...so far alhamdulillah 4 ekor masih idup...weee...tqvm

miepeaty berkata...

i dah ok pun...malas nak layan org2 cam tu...so anyway thanx sbb layan my blog....tak salah kan kalau kita ada ilmu kita berkongsi sama...:)

Catat Ulasan